ПАМПУШКИ З МАКОМ, ГОРІХАМИ ТА МЕДОМ - УКРАЇНСЬКІ РІЗДВЯНІ СОЛОДОЩІ ● БАГАТО СМАЧНОЇ НАЧИНКИ

Загрузка...

Спасибо! Поделитесь с друзьями!

Вам не понравилось видео. Спасибо за то что поделились своим мнением!

Добавлено от admin
48 Просмотры
Українські Різдвяні солодощі - пампушки з маком горіхами та медом до Різдвяного столу. Пухке тісто, багато смачної начинки, на одну пампушку - тіста 40 г начинки 28 г. КОРИСНІ ПОРАДИ У ПРИГОТУВАННІ. Пампушки за цим рецептом легко готувати завдяки порадами з книги "Обряди і страви Святого Вечора".
З книги: “Обряди і страви Святого Вечора”
"Кілька слів хочеться сказати ще й про улюблені пампушки, святкове печиво зимового циклу. Колись вони належали до найсмачніших страв свят-вечірнього столу, тепер пампушки можна вважати більше різдвяним печивом, тобто таким, яке більше споживають на Різдво. Як так сталося? Щоб відповісти на це питання, треба пригадати, коли і чому саме виникли ці ласощі.
Хоч сам спосіб глибокого смаження був запозичений зі східної кухні, але що стосується пампушків, то можна простежити багато відмінностей. Перш за все пампушки є виробами з дріжджового тіста. Очевидно, що виникли вони тоді, коли при випіканні хлібів залишалась якась частина тіста. Аби використати усі залишки, господині виробляли з них маленькі катульки (як для вареників), а оскільки піч була зайнята хлібами, то ці катульки смажили або у смальці (для скоромних днів), або на олії (для днів пісних). Потім ці пряжені пампушки посипали цукром чи поливали медом і споживали як ласощі. Господині часто готували пампушки для дітей і до Святої вечері.
У XIX столітті під впливом віденської кухні тісто для пампушків почали робити здобним, тобто таким, до якого додавали яйця, масло та вершки. Хоч їх спочатку смажили до інших святкових оказій, а зокрема до другої Вечері напередодні Нового року, та згодом такими здобними пампушками, котрі були значно смачнішими від старовинних, хлібних, воліли ласувати й на Різдво. На Вечерю вже їх не подавали, лише дозволяли їсти пампушки малим дітям та частували колядників.
Отож, у багатьох родинах передріздвяні приготування не обходяться без смаження пампушків, стаючи своєрідною забавою для цілої родини, викликаючи багато радости й сміху."
Джерело: Вербенець Ольга, Манько Віра. Обряди і страви Святого
Вечора: вид. 2-ге, випр. і доп. – Львів: Свічадо, 2008. – С. 146

● ТІСТО (половина порції з оригінального рецепту) рецепт з книги " Вербенець Ольга, Манько Віра. Обряди і страви Святого Вечора: вид. 2-ге, випр. і доп. – Львів: Свічадо, 2008. – С. 146-149.
● НАЧИНКА © мій рецепт
● РЕЦЕПТ на 24 пампушки
______________________________________________________
???? ІНГРЕДІЄНТИ ????
* ТІСТО *
для опари:
250 г молока;
50 г дріжджів;
10 г цукру:
100 г борошна.

для тіста:
опара;
50 г топленого вершкового масла;
40 г цукру;
1 яйце;
4 яєчні жовтки (рецепти з яєчних білків https://www.youtube.com/watch?v=EE-ZPwR_4V0&list=PLVZJ6DVe15_tzsz3VNthWuCODh2dl-hb);
1/3 ч.л. солі;
ваніль;
20 г рому;
400 г борошна.
* НАЧИНКА *
200 г сухого тертого маку (як перетерти мак у млинку у відео https://www.youtube.com/watch?v=02qxg3zYgUY&t=57s);
води (таку кількість що вода вкрила сухий тертий мак);
150-200 г меду (я дала мед з акації добре також з гречаним);
цедра з 1.5 чи 2-х лимонів;
200 г волоських горіхів;
20 г вершкового масла.
* ДОДАТКОВО *
для смаження:
300 г олії;
2 ч.л. спирту;

для посипки:
цукрова пудра.
______________________________________________________
ЕТАПИ ПРИГОТУВАННЯ:
0:00 - початок
0:51 - опара
1:19 - тісто
2:48 - макова начинка
4:13 - формуємо пампушки
6:14 - смажимо пампушки
8:03 - кінець

#пампушкизмаком #різдвяніпампушки #Ваніль_і_Шоколад_тістечка

Написать комментарий

Комментарии

Комментариев нет.